22 Maart Water wereld dag

Veel mensen staan er niet meer bij stil. We hebben maar de kraan open te draaien en hebben water, lekker drinkbaar water om de dorst te lessen, mee te koken, je tanden te poetsen of te douchen en zo veel meer.

 

Voor veel mensen op deze aarde is dit niet vanzelfsprekend. Ze hebben geen kraantjes water en het water dat ze vinden in rivieren en/of bronnen is besmet met ziektekiemen of vervuild door chemicaliën.

 

Ons Waterproject 

In Oeganda geeft 52% van de bevolking GEEN toegang tot veilig drinkwater. Jonge kinderen sterven er nog steeds door besmet water te drinken.

Water uit een bron, beek, rivier of uit de kraan is in Oeganda niet veilig en moet altijd gekookt worden voor je het kan drinken. 

De Oplossing, Purifaaya filters

Daarom gingen we op zoek naar een oplossing en vonden die in Kampala. Spouts of water maakt daar waterfilters uit lokale klei, een ecologische oplossing voor het zuiveren van vuil water. 

De emmer met klei filter, filtert het water zodat het vuil water niet meer gekookt moet worden voor de kinderen het water kunnen drinken.

Voordeel :

  • Er is altijd gezond drinkwater (wel handig in een warm land)
  • De kinderen zijn minder ziek
  • Beter voor het milieu, daar het water niet meer moet gekookt worden op  de zeer vervuilende houtskoolvuurtjes. 

 

Via ons waterproject, schenken we waterfilters aan scholen en kwetsbare gezinnen

Ondertussen staan onze waterfilters reeds in 14 scholen en meer dan 100 gezinnen in en rond Kampala / Oeganda