LaikiPads

Empowering women, one period at a time

Stel je voor dat jouw keuze het leven van twee vrouwen kan veranderen.

Bij Malaika4wc streven we ernaar menstruatiearmoede te bestrijden, want 60% van de jonge meisjes in Oeganda mist schooldagen tijdens hun menstruatie.

Onze oplossing? De Laiki Pads - herbruikbare maandverbanden die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook kosteneffectief.

Met slechts 10€ schenk je een pakket aan een meisje in een kwetsbaar gezin. Tegelijkertijd steun je de vrouwen in ons naaiatelier in Kampala, die dankzij jouw steun een inkomen kunnen verdienen. 

Afgelopen jaar werkte Endelea samen met Malaika4wc in België en in Oeganda. Een ongelofelijk mooi project gedreven door een prachtige vrouw die ik ondertussen vriendin mag noemen.

Dank je wel Malaika4wc VZW en Marijke Roels voor de fijne en inspirerende tijd die we samen mochten doorbrengen.

Friends of Endelea Foundation

Meer info over dit project

Menstruatiearmoede: Een Groot Probleem

Menstruatiearmoede is een onderbelicht maar alarmerend probleem dat de levens van veel jonge meisjes en vrouwen wereldwijd beïnvloedt. Ongeveer 60% van de jonge meisjes kunnen tijdens hun menstruatieperiode niet naar school gaan. Dit fenomeen heeft verstrekkende gevolgen voor hun onderwijs, kansen, en toekomstperspectieven.

Een gebrek aan toegang tot menstruatieproducten, culturele taboes en ontoereikende sanitaire voorzieningen op scholen zorgen voor grote hindernissen voor deze meisjes. Ze missen hierdoor vaak cruciale schooldagen, wat leidt tot een achterstand in hun leerproces en verminderde kansen op een succesvolle toekomst.

LaikiPads: een impactvolle oplossing

Om dit probleem aan te pakken, hebben we LaikiPads ontwikkeld als een duurzaam alternatief voor wegwerpmaandverbanden. Het doel is om meisjes en jonge vrouwen betaalbare en milieuvriendelijke menstruatieproducten te bieden. LaikiPads zijn herbruikbare maandverbanden die niet alleen goedkoper zijn, maar ook veel beter zijn voor het milieu dan wegwerpmaandverbanden. Met een LaikiPads pakket hebben meisjes de vrijheid om zelf te beslissen hoe ze hun menstruatie willen beheren, zonder afhankelijk te zijn van anderen voor maandverband. Hiermee bevorderen we duurzaamheid, toegankelijkheid en zelfredzaamheid op een eenvoudige en effectieve manier.

Een dubbele impact

Voor slechts 10 Euro kun je een meisje uit een kwetsbaar gezin voorzien van een compleet LaikiPads-pakket, bestaande uit 3 dagverbanden, 1 nachtverband, 1 miniverband, en een handig bewaarzakje voor zowel droge als gebruikte verbanden.

Met jouw bijdrage ondersteun je ook de kwetsbare vrouwen die deze maandverbanden met zorg en vakmanschap vervaardigen in ons naaiatelier in Kampala. Deze vrouwen hebben met succes deelgenomen aan ons Skills4Change-project en kunnen nu een eigen inkomen genereren, vaak als alleenstaande moeders. Hierdoor maak je een dubbele impact: je helpt niet alleen meisjes, maar ook de naaisters.

LaikiPads werkt rond deze Social Development Goals: